Leg je net voor de kinderen een koekje bij de thee, hoor je een zacht stemmetje. Nee Linda ik hoef niet, mama kan mij niet meer optillen, ik word te zwaar.
Oeps, die komt binnen...........
Naast de noodzakelijke medische zorg is Psychosociale oncologische zorg daarom voor veel patiënten essentieel; soms tijdens de behandeling, soms bij re-integratie, soms rond het levenseinde.Uit onderzoek blijkt dat deze zorg kankerpatiënten én hun naasten helpt om de fysieke, psychische en sociale gevolgen van de ziekte te boven te komen.
De Hosson herkent zelf het feit dat de zorgverlener weinig tijd heeft om psychosociale zorg te bespreken met zijn kankerpatiënten. “Het gesprek met de patiënt gaat toch vooral over de behandeling, terwijl psychosociale zorg net zo belangrijk is. Laagdrempelige informele zorg van buiten het ziekenhuis is onmisbaar.
Als rouw en verliesbegeleiders gespecialiseerd in verlies van gezondheid in het gezin merken wij in onze praktijken dat daar nog veel terrein in te winnen valt.
Niet alleen de patient maar het hele gezin wordt geraakt door kanker. En dat wordt vaak vergeten. Daarom vinden wij het belangrijk naar aanleiding van onze eigen bevindingen, maar vooral vanuit de gezinnen zelf dat hiervoor meer bekendheid aan gegeven wordt.
Ik heb belangstelling voor deze module en wil mij:
Dit alles bespreken en oefenen we in de module zorg onderdeel van Cancer talk.
Duur: 1 dag of 2 dagdelen
Op locatie of in onze praktijken
Inclusief werkboek, model en materialen om het gesprek te ondersteunen.
“Mijn broertje mag altijd in het grote bed als hij zich niet lekker voelt. Dat wil ik ook.”
Floor 8 jaar
(broertje met leukemie)
“Hoe geef ik antwoord als een kind van 4 vraagt: gaat mijn mama dood?"
John 35 jaar
(zorgverlener)
"Fijn dat de arts niet alleen naar mij luistert, maar ook tijd nam voor de kinderen."
Monique 42 jaar
(moeder met MS)
Mobiel:
06 - 24 80 08 68
Mobiel:
06 - 23 40 01 78
Copyright © All Rights Reserved