Cancer Talk

Over ons

Onze missie is om kanker en andere levensbedreigende aandoeningen net zo bespreekbaar te maken als het weer.

Soms ontmoet je in het werkveld een collega waarmee je direct een klik hebt en er een mooie vriendschap ontstaat. Zo hebben Caroline en Marjo elkaar in 2015 bij een workshop leren kennen, samen hebben ze modules “coaching rondom kanker” doorlopen en werden zij individueel benaderd door het NIK (Netwerk Integrale Kindzorg) om aan te sluiten als rouw- en verliesbegeleiders.

Beiden werkzaam in de rouw en verliesbegeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen herkenden zij veel in elkaars verhalen en strubbelingen. Want of je nu woonachtig bent in het oosten of noorden van Nederland als kanker het gezin binnenkomt zijn de vragen en problemen veelal gelijk.


Vanuit onze passie voor het begeleiden van cliënten in deze moeilijke periode van hun leven en het adviseren van organisaties ontstond het idee om onze kennis en ervaring in een training te bundelen.

Caroline Muller - Hoogerman

... begeleidt al meer dan 25 jaar kinderen en volwassenen vanuit haar praktijk in elke fase van het leven. Zij is opgeleid als fysiotherapeut, professioneel rouw- en verliesbegeleider, kinder- en jongerencoach en gespecialiseerd in begeleiding bij kanker. Ze geeft daarnaast trainingen aan professionals en instellingen en is sparringpartner op het gebied van rouw en verlies. Door gemis aan begeleiding bij haar vele verlieservaringen door kanker binnen haar familie gunt zij dit anderen.


Met zorg, aandacht, warmte en kennis maakt ze graag tijd voor je vragen en persoonlijk verhaal. En biedt daarbij een luisterend oor, geeft vertrouwen en helpt bij het (her)vinden van veerkracht, rekening houdend met leeftijd, gezinsdynamiek en wensen. Zij werkt vanuit haar praktijk aan huis, op locatie, of daar waar nodig is.

Als trainers/coaches zijn Caroline en Marjo aangesloten bij Adiona, beroepsorganisatie voor kinder-, jongeren- en gezinscoaches en Netwerk Integrale Kindzorg.

Marjo Andringa - Wobma

...is na een loopbaan binnen het regulier- en speciaal onderwijs geschoold als NLP-practitioner coach en professioneel rouw en verliesbegeleider, waarbij ze gespecialiseerd is in begeleiding bij kanker en echtscheiding. Inmiddels runt ze 12 jaar haar eigen coachpraktijk, waarin ze kinderen, gezinnen en volwassenen ondersteund bij heftige levensgebeurtenissen. Door haar eigen ervaring met borstkanker heeft ze ervaren dat de begeleiding van kinderen tijdens deze heftige periode extra aandacht vraagt.


Een luisterend oor, persoonlijke aandacht en betrouwbaarheid zijn kenmerken waaruit haar coaching zich vormt. Zij werkt vanuit haar praktijk aan huis, op locatie, of daar waar nodig is. Als geboren en getogen Friezin kan de begeleiding gewenst ook in de Friese taal plaatsvinden.